Φωκίδα

Kαταγγελία - ανακοίνωση της ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΒΩΞΙΤΗ ΤΗΣ S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ

Pasted Graphic

Kαταγγελία - ανακοίνωση της ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΒΩΞΙΤΗ ΤΗΣ S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ “Ε Ρ Γ Ο Τ Α Ξ Ι Α Κ Ο”.Συνάδελφοι,

Πριν λίγες μέρες αντιπροσωπεία του Σωματείου μας συναντήθηκε με τη Διεύθυνση της Εταιρείας, μετά από αίτημά μας, προκειμένου να ενημερωθούμε για την πορεία της επιχείρησης σε σχέση με το πρόγραμμα, τα νέα δεδομένα κ.λπ.
Αυτό που έγινε καθαρό, από τη Διεύθυνση, ήταν ότι :
Α) Η πορεία είναι καλή, μάλιστα τα υπόγεια, “υπερβάλλοντας”, υπερκάλυψαν τους στόχους “βγάζοντας” πάνω από 80.000 τόνους τον μήνα και “θα” δώσει (η εταιρεία) 100 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο στα υπόγεια. Αρνηθήκαμε να δοθούν μόνο σε μια κατηγορία εργαζομένων αλλά να δοθεί το όποιο ποσό σε όλους και βέβαια να είναι, αυτό το ποσό ΚΑΘΑΡΟ, χωρίς εισφορές ή ΦΜΥ. Ακόμη προτείναμε να δοθεί ένα ακόμη μπλοκ κουπονιών, λόγω εορτών, προκειμένου να υπάρξει μια οικονομική ελάφρυνση στις οικογένειές μας.
Η Διεύθυνση τα αρνήθηκε όλα, επιμένοντας συνεχώς στο διαχωρισμό των εργαζομένων σε παραγωγικούς και μη προωθώντας τη διχόνοια ανάμεσά μας.
Β) Τη διχόνοια και το διαχωρισμό, δεν τον ήθελε μόνο σε τμήματα των εργαζομένων όπως φάνηκε αμέσως μετά όπου έβαλε καθαρά το ζήτημα ότι από το 2013 θα ξεκινήσει όπως του δίνει ο Νόμος τη δυνατότητα, να απολύει και να επαναπροσλαμβάνει εργαζόμενους με άλλες συμβάσεις των 586 ή 700 ευρώ (σύμφωνα με τη μετενέργεια).
Καταγγέλλουμε την εταιρεία για όλες τις παραπάνω μεθοδεύσεις που θα οδηγήσουν σε σημαντικές αλλαγές (προς το χειρότερο βέβαια) της ζωής μας και των οικογενειών μας.
Καταγγέλλουμε επίσης την κυβέρνηση που μέσα σε μια νύχτα με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου εξοντώνει τα μεροκάματα και τους μισθούς (εν ονόματι της κρίσης) προκειμένου να γεμίζουν τα θησαυροφυλάκια τους οι μεγαλοεπιχειρηματίες σαν τον Κυριακόπουλο και το Μυτιληναίο.
Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο Σωματείο μας και με μαζικές εγγραφές να δώσουμε την πρώτη απάντηση. Δε νοείται συνάδελφος να αποδεχθεί ατομική σύμβαση. Δε νοείται συνάδελφος να υπονομεύσει τον συνάδελφό του. Όλοι για έναν, ένας για όλους.
Να είμαστε όλοι, έτοιμοι για Γενική Συνέλευση για να αντιμετωπίσουμε την καταιγίδα που ετοιμάζει η εταιρεία ελέω μνημονίων, χρεών και δανεισμών.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ