Εργατικό Κέντρο Μήλου

Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Μήλου, Εργαζομένων Δήμου Μήλου, Α΄ΕΛΜΕ

Pasted Graphic
Το Εργατικό Κέντρο Μήλου, o Σύλλογος Εργαζομένων O.T.A Μήλου και η Α΄ ΕΛΜΕ ( Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) Κυκλάδων καταδικάζουν με τον πιο απερίφραστο τρόπο τη νέα επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στον κόσμο της εργασίας. Δηλώνουν τη θέληση τους να αγωνιστούν με τις δυνάμεις τους στη Μήλο ενάντια στην προσπάθεια επιβολής  εργασιακής βαρβαρότητας και συνολικής ναρκοθέτησης των θεμελίων του κοινωνικού οικοδομήματος στην Ελλάδα.

Ειδικότερα με το σχέδιο νόμου που κατατίθεται στη Βουλή για ψήφιση τίθενται σε διαθεσιμότητα 12.500 εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα μεταξύ των οποίων 2.500 εκπαιδευτικοί όπως και χιλιάδες σχολικοί φύλακες και δημοτικοί αστυνομικοί. Χιλιάδες ανθρώπων που καταστρέφονται οι ζωές τους, όπως και των εκατοντάδων χιλιάδων που έχουν προηγηθεί. Προστίθενται στα ατέλειωτα νούμερα της ανεργίας, που ενάντια στον υποτιθέμενο αγώνα της κυβέρνησης και των διάφορων «επενδυτών» στην Ελλάδα είναι τα μοναδικά νούμερα που έχουν διαρκή «ανάπτυξη» στον τόπο μας. Είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ και δεν θα γίνουμε ΑΡΙΘΜΟΙ! Εάν τους ενδιαφέρουν τα νούμερα γιατί δεν απαντούν στο ερώτημα : Πώς γίνεται τα 288 δισ ευρώ που ήταν το χρέος της χώρας, πριν τα μνημόνια και τη δημοσιονομική προσαρμογή, να έγιναν ήδη 321 δισ, ενώ προηγήθηκε  το PSI (κούρεμα) κατά 107 δισ. ευρώ και οι δαπάνες του κράτους περιορίστηκαν κατά 60 και πλέον δισ ευρώ;

Τολμούν οι γελοίοι εκφραστές αυτής της πολιτικής και οι χρυσοπληρωμένοι δημοσιογράφοι τους να λένε πως αυτά γίνονται για την ανάπτυξη, για ένα καλύτερο αύριο του τόπου μας. Χύνουν τώρα κροκοδείλια δάκρυα για τις στρατιές ανέργων του ιδιωτικού τομέα αυτοί που  με τις πολιτικές τους τις δημιούργησαν. Τολμούν να λένε πως θα φτιάξουν έναν πιο λειτουργικό και σωστό για τους πολίτες δημόσιο τομέα αυτοί που τον συγκρότησαν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, αυτοί που ξεπουλάνε σήμερα, χωρίς ντροπή, κάθε δημόσιο αγαθό και περιουσία. Υπερασπιζόμαστε την προάσπιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που η κυβέρνηση κατ΄ εντολή των δανειστών και των εργολάβων θέλει να λεηλατήσει, αναλαμβάνοντας υπηρεσίες, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων. Οι εργολάβοι, ιδιοκτήτες Μ.Μ.Ε., μανιωδώς θέλουν να τους εκχωρηθεί η συγκεκριμένη αρμοδιότητα για να θησαυρίσουν οι ίδιοι σε βάρος των πολιτών.

Γι’ αυτά τα δημόσια αγαθά αλλά και για τις ίδιες τις ζωές μας που καταστρέφονται αγωνιζόμαστε σήμερα μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους στην Ελλάδα. Δεν νοείται σήμερα κανένας διαχωρισμός ανάμεσα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Αυτό που μας αφορά όλους είναι το γκρίζο τοπίο της εργασιακής ανασφάλειας, η αμφισβήτηση και κατάργηση  των στοιχειωδέστερων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, που χωρίς αυτά δεν υπάρχει η έννοια της δημοκρατίας. Μας αφορά όλους η πραγματικότητα της μερικής, απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας, η πραγματικότητα της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.    

Μια από τις προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης είναι και η κατάργηση του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ). Επειδή λένε παρέχεται αυτή η εκπαίδευση και στα ΙΕΚ, τους ιδιώτες δηλαδή,  τους οποίους εξυπηρετεί αυτή η απόφαση. Ανατρέπουν έτσι την εκπαίδευση των μαθητών που ακολουθούσαν αυτό τον τομέα στα ΕΠΑΛ και οδηγούν χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία. Ανάμεσα τους η εξαιρετική εκπαιδευτικός Σπυριδούλα Εικοσιπεντάκη από το ΕΠΑΛ Μήλου.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Μήλου να συμμετέχουν στην πανεργατική απεργία της Τρίτης 16/7. Καλούμε επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μήλου να εκδηλώσει την συμπαράσταση του με κάθε πρόσφορο μέσο στον αγώνα των εργαζόμενων για την αντιμετώπιση αυτής της βαρβαρότητας. Απέναντί της οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για την προάσπιση της ατομικής και συλλογικής μας αξιοπρέπειας. Σε αυτό τον αγώνα που δεν ξεκίνησε χτες και δεν τελειώνει αύριο δεν περισσεύει κανείς. Είναι ο αγώνας για τις ζωές μας !    
      

Καταγγελία στην Αστυνομία για έλεγχο σε εργοδότη

Pasted Graphic
Αίτημα του Εργατικού Κέντρου Μήλου στο Αστυνομικό Τμήμα Μήλου για έλεγχο σε εργοδότη
Δείτε το αίτημα από
εδώ

Εκδήλωση από τους επαγγελματικούς φορείς της Μήλου κατά των νέων μνημονιακών μέτρων.

Afisa_28_01
Εκδήλωση στην οποία θα συζητηθούν τα νέα μνημονιακά μέτρα και οι επιπτώσεις τους στη ζωή μας διοργανώνουν οι επαγγελματικοί φορείς της Μήλου την Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 6:00 μμ. στην αίθουσα του δημαρχείου Μήλου προσυπογράφοντας τα παρακάτω:
«Οι φορείς της Μήλου που υπογράφουμε εδώ δηλώνουμε τη θέληση μας να αγωνιστούμε ενάντια στις πολιτικές που κλέβουν τις ζωές μας. Παίρνουμε την πρωτοβουλία του συντονισμού της αγωνιστικής μας προσπάθειας στη Μήλο, ενώνουμε τις φωνές μας. Σας καλούμε σε εκδήλωση για το περιεχόμενο και τις επιπτώσεις του νέου μνημονιακού πακέτου μέτρων. Η τρόικα επανήλθε δριμύτερη, και σε συνεργασία με τους εγχώριους υποστηρικτές της επιβάλλει, για μια ακόμη φορά την καταστροφική πολιτική της.
Με το νέο πακέτο μέτρων: - Οδηγούνται σε αποδιάρθρωση ζωτικές υπηρεσίες του δημόσιου τομέα στο νησί μας, το Κέντρο Υγείας, η Εφορία κλπ. - Τα μεσαία και κατώτερα εισοδήματα, οι μισθοί και οι συντάξεις, θα μειωθούν ακόμη περισσότερο, και σε συνδυασμό με τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις το εισόδημα των περισσοτέρων θα φθάσει σε μειώσεις του 50% και του 60% σε σχέση με το 2009. - Την ίδια στιγμή, προβλέπει φορολογική ελάφρυνση για τα μεγάλα εισοδήματα, αφήνει στην ουσία αφορολόγητες τις μεγάλες περιουσίες, ευνοεί μια ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων από τις οποίες αρκετές μεταφέρουν ή σκοπεύουν να μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό. - Ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία που σχηματίστηκε με τους φόρους που πληρώνουμε επί δεκαετίες. - Εισάγει εξοντωτικούς φορολογικούς συντελεστές χωρίς αφορολόγητο για τους ελεύθερους επαγγελματίες. - Διαλύει οριστικά το θεσμό των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, βάζει την κυβέρνηση να νομοθετεί τον κατώτατο μισθό αντί να τον διαπραγματευόμαστε, καταργεί τριετίες, την πενθήμερη εργασία των 40 ωρών, καταργεί τους τελευταίους θεσμούς προστασίας των εργαζομένων. - Μειώνει το διαθέσιμο εισόδημα, βυθίζει την οικονομία στην ύφεση και καταδικάζει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε μαρασμό. - Υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο το περιβάλλον και τον πολιτισμό. - Υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο τις κοινωνικές παροχές, διαλύοντας τη δημόσια παιδεία και υγεία.
Όσοι θιγόμαστε από αυτήν την πολιτική, είμαστε η μεγάλη πλειονότητα του πληθυσμού, και δεν μπορούμε, ούτε πρόκειται να δεχθούμε μοιρολατρικά και ως δεδομένα τα νέα σκληρά μέτρα.
Για τους λόγους αυτούς, όσοι φορείς υπογράφουμε παρακάτω, σας καλούμε την 28η Οκτωβρίου στις 6:00 μμ στην αίθουσα του Δήμου Μήλου, για ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με τα μέτρα που αναγγέλθηκαν και για τις επιπτώσεις τους στην ζωή μας. Σας καλούμε να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στο νέο πακέτο μέτρων σαν ελάχιστη προσπάθεια αντίστασης στην συνεχιζόμενη οικονομική και κοινωνική καταστροφή της χώρας μας.

Υπογραφή (αλφαβητικά):
- Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων (Καθηγητές)
- Εργατικό Κέντρο Μήλου
- Σύλλογος Εργαζομένων στο Δήμο Μήλου
- Σύνδεσμος Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Μήλου
- Σωματείο Ενοικιαζόμενων Δωματίων
- Σωματείο Ξενοδόχων Μήλου
- Σωματείο Συνταξιούχων Μήλου
- Σωματείο Τουριστικών Επιχειρήσεων