Δήμος Μήλου

Ανακοίνωση Εργαζομένων Δήμου Μήλου

Pasted Graphic


Εμείς οι εργαζόμενοι του Δήμου Μήλου αν και λίγοι, αισθανόμαστε πως
εκφράζουμε πολλούς και αυτό το μήνυμα είναι η φωνή μας που δυναμώνει για
ν' ακουστεί και να γίνουμε περισσότεροι.

Αγωνιούμε όπως όλοι για το μέλλον το δικό μας, το δικό σας, των παιδιών
όλων μας, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το μέλλον της χώρας μας, μιας
και όλοι εμείς είμαστε η Ελλάδα.

Αποφασίσαμε όμως πως το να αγωνιούμε δεν φτάνει, πρέπει να αγωνιστούμε
και αυτό κάνουμε εδώ και δέκα μέρες. Ενώνουμε τις φωνές μας με τις φωνές
των υπόλοιπων Δήμων της χώρας που τελούν υπό κατάληψη, έτσι ώστε οι
άναρθρες και ασυντόνιστες φωνές μας να ενωθούν σε μια κραυγή
καταγγελτική για τους ανίκανους πολιτικούς που τόλμησαν και ψήφισαν το 30
μνημόνιο, αποτελειώνοντας όσους εργαζομένους έχουν απομείνει στην χώρα,
με αποτελέσματα απρόβλεπτα για όλη την κοινωνία.

Αποτελέσματα που σ' εμάς τους απομακρυσμένους και ξεχασμένους νησιώτες
έχουν γίνει κιόλας ορατά με τις ελλείψεις σε γιατρούς και δασκάλους, την
απώλεια υπηρεσιών βασικών για τη ζωή μας (Δ.Ο.Υ., I.Κ.Α. κλπ.) και επιπλέον
χωρίς επαρκείς, αλλά πανάκριβες μεταφορές.

Νοιώθουμε ότι μας εξοντώνουν, οδηγούμαστε στην πλήρη εξαθλίωση,
έχοντας ήδη χάσει το δικαίωμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης και πιστεύουμε
πως η βασική προϋπόθεση για την ανατροπή των απάνθρωπων αυτών
μέτρων είναι η συμμετοχή όλων των εργαζομένων, όλων των κοινωνικών
ομάδων και κυρίως όλων των συνδικαλιστικών φορέων της χώρας, σε όλες τις
δράσεις συντονισμένα και με διάρκεια!!

Έχοντας την υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής και ζητώντας την κατανόηση
αλλα κυρίως την συμπαράσταση των συμπολιτών μας, συνεχίζουμε δυναμικά
τον αγώνα μας. , ,

Αυτό το μπουκάλι με τις ευχές και τις ελπίδες μας για μια
αξιοπρεπή ζωή, το ρίξαμε στη θάλασσα και περιμένουμε να
φτάσει εκεί που πρέπει, ώστε το όνειρο μας να γίνει
πραγματικότητα!!

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Μήλου

Συλλογικοί Φορείς Μήλου

Pasted Graphic
Οι συλλογικοί φορείς της Μήλου που υπογράφουμε παρακάτω καλούμε όλους τους πολίτες της Μήλου σε έναν κοινό αγώνα ενάντια στα νέα μέτρα που επιβάλλει η υπερκυβέρνηση της Τρόικας στην Ελλάδα.
Υποχρέωση όλων μας ως πολίτες αυτού του τόπου είναι η αντίσταση απέναντι σε αυτά τα μέτρα που κλέβουν τις ζωές μας. Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, άνεργοι και επαγγελματίες όλων των κατηγοριών καλούμαστε να δώσουμε με ενότητα και αποφασιστικότητα την απάντηση μας .
Στη Μήλο ιδιαίτερα, εμείς οι συλλογικοί φορείς, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε αυτό τον αγώνα.. Πρέπει και εδώ στη Μήλο να αγωνιστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για να υπερασπίσουμε το δικαίωμα μας να ζούμε με αξιοπρέπεια .Η ανάγκη μας μάλιστα αυτή, εδώ στη Μήλο, γίνεται ακόμα πιο επιτακτική, αφού στερούν από το νησί μας βασικές δημόσιες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση μας.

 
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΜΑΣΤΕ
 
ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6&7 ΝΟΕΜΒΡΗ
 
 
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ
ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΗΛΟΥ

 

 

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε Κυκλάδων (Καθηγητές ), Εργατικό Κέντρο Μήλου, Σωματείο Συνταξιούχων Μήλου, Σύλλογος Εργαζομένων στο Δήμο Μήλου, Σύνδεσμος Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Μήλου, Σωματείο Ξενοδόχων Μήλου, Σωματείο Τουριστικών Επιχειρήσεων, Σωματείο Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων δωματίων Μήλου.

Εκδήλωση από τους επαγγελματικούς φορείς της Μήλου κατά των νέων μνημονιακών μέτρων.

Afisa_28_01
Εκδήλωση στην οποία θα συζητηθούν τα νέα μνημονιακά μέτρα και οι επιπτώσεις τους στη ζωή μας διοργανώνουν οι επαγγελματικοί φορείς της Μήλου την Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 6:00 μμ. στην αίθουσα του δημαρχείου Μήλου προσυπογράφοντας τα παρακάτω:
«Οι φορείς της Μήλου που υπογράφουμε εδώ δηλώνουμε τη θέληση μας να αγωνιστούμε ενάντια στις πολιτικές που κλέβουν τις ζωές μας. Παίρνουμε την πρωτοβουλία του συντονισμού της αγωνιστικής μας προσπάθειας στη Μήλο, ενώνουμε τις φωνές μας. Σας καλούμε σε εκδήλωση για το περιεχόμενο και τις επιπτώσεις του νέου μνημονιακού πακέτου μέτρων. Η τρόικα επανήλθε δριμύτερη, και σε συνεργασία με τους εγχώριους υποστηρικτές της επιβάλλει, για μια ακόμη φορά την καταστροφική πολιτική της.
Με το νέο πακέτο μέτρων: - Οδηγούνται σε αποδιάρθρωση ζωτικές υπηρεσίες του δημόσιου τομέα στο νησί μας, το Κέντρο Υγείας, η Εφορία κλπ. - Τα μεσαία και κατώτερα εισοδήματα, οι μισθοί και οι συντάξεις, θα μειωθούν ακόμη περισσότερο, και σε συνδυασμό με τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις το εισόδημα των περισσοτέρων θα φθάσει σε μειώσεις του 50% και του 60% σε σχέση με το 2009. - Την ίδια στιγμή, προβλέπει φορολογική ελάφρυνση για τα μεγάλα εισοδήματα, αφήνει στην ουσία αφορολόγητες τις μεγάλες περιουσίες, ευνοεί μια ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων από τις οποίες αρκετές μεταφέρουν ή σκοπεύουν να μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό. - Ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία που σχηματίστηκε με τους φόρους που πληρώνουμε επί δεκαετίες. - Εισάγει εξοντωτικούς φορολογικούς συντελεστές χωρίς αφορολόγητο για τους ελεύθερους επαγγελματίες. - Διαλύει οριστικά το θεσμό των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, βάζει την κυβέρνηση να νομοθετεί τον κατώτατο μισθό αντί να τον διαπραγματευόμαστε, καταργεί τριετίες, την πενθήμερη εργασία των 40 ωρών, καταργεί τους τελευταίους θεσμούς προστασίας των εργαζομένων. - Μειώνει το διαθέσιμο εισόδημα, βυθίζει την οικονομία στην ύφεση και καταδικάζει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε μαρασμό. - Υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο το περιβάλλον και τον πολιτισμό. - Υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο τις κοινωνικές παροχές, διαλύοντας τη δημόσια παιδεία και υγεία.
Όσοι θιγόμαστε από αυτήν την πολιτική, είμαστε η μεγάλη πλειονότητα του πληθυσμού, και δεν μπορούμε, ούτε πρόκειται να δεχθούμε μοιρολατρικά και ως δεδομένα τα νέα σκληρά μέτρα.
Για τους λόγους αυτούς, όσοι φορείς υπογράφουμε παρακάτω, σας καλούμε την 28η Οκτωβρίου στις 6:00 μμ στην αίθουσα του Δήμου Μήλου, για ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με τα μέτρα που αναγγέλθηκαν και για τις επιπτώσεις τους στην ζωή μας. Σας καλούμε να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στο νέο πακέτο μέτρων σαν ελάχιστη προσπάθεια αντίστασης στην συνεχιζόμενη οικονομική και κοινωνική καταστροφή της χώρας μας.

Υπογραφή (αλφαβητικά):
- Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων (Καθηγητές)
- Εργατικό Κέντρο Μήλου
- Σύλλογος Εργαζομένων στο Δήμο Μήλου
- Σύνδεσμος Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Μήλου
- Σωματείο Ενοικιαζόμενων Δωματίων
- Σωματείο Ξενοδόχων Μήλου
- Σωματείο Συνταξιούχων Μήλου
- Σωματείο Τουριστικών Επιχειρήσεων