Απεργία

Ανακοίνωση για την απεργία της 27.11.2014

Pasted Graphic 1
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Εργατικό Κέντρο Μήλου καλεί τα Σωµατεία Μέλη του και όλους
τους εργαζόµενους να απεργήσουν και να δώσουν δυναµικό παρόν
στην 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που κήρυξε η ΓΣΕΕ , 27/11/2014 .
Απεργούµε:

  • για τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, με νέα ενοποίηση
ταμείων, πέταγμα χιλιάδων εργαζομένων και ανέργων από την
ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την προώθηση των
επαγγελματικών ταμείων που είναι η άλλη όψη της ιδιωτικής
ασφάλισης.

  • για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και μισθούς
πείνας, πάνω στο σάρωμα των συλλογικών συμβάσεων

  • και αντι-συνδικαλιστικό νόμο κατάργησης των σωματείων, των
απεργιών και του ελεύθερου συνδικαλισμού.

Μπορούµε να δώσουµε ένα τέλος στην αδιέξοδη πολιτική τους.
Μπορούµε να τους δείξουµε ότι δεν φοβόµαστε και δεν υποκύπτουµε
στους εκβιασµούς τους.


∆ Ε Ν Υ Π Α Ρ Χ Ε Ι Π Ι Α Κ Α Μ Ι Α ∆ Ι Κ Α Ι Ο Λ Ο Γ Ι Α
Γ Ι Α Α Π Ο Χ Η Η Α Ν Ο Χ Η !
Ο Λ Ο Ι Μ Α Ζ Ι Μ Π Ο Ρ Ο Υ Μ Ε ! ! !
Κ Α Ν Ε Ν Α Σ Μ Ο Ν Ο Σ Τ Ο Υ ! ! !
Η απεργία ξεκινάει την Τετάρτη 26.11.2014 στις 10:00΄ το βράδυ
και τελειώνει την Πέμπτη 27.11.2014 στις 10:00΄ το βράδυ.1 από 1

2 από 2 στοιχεία


Απεργία της 09.04.2014

ekemilou Εργατικό Κέντρο Μήλου

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
 
·         Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων.
·         Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου.  Αποκατάσταση  της  διαδικασίας,  του  περιεχομένου  και  της  καθολικότητας  ισχύος  του συνόλου  των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.
·         Σεβασμό  στους  δημοκρατικούς  θεσμούς  και  διαδικασίες  –  Καμία  παρέμβαση  στην  αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και  στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.
·         Επείγοντα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και των θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής εργασίας. Αυστηρή προστασία των όρων εργασίας και της απασχόλησης ευάλωτων ομάδων (νέων, γυναικών, εργαζομένων πλησίον της σύνταξης). 
·         Αποτροπή  των  πολιτικών  της  ύφεσης,  της  αποβιομηχάνισης,  των  ιδιωτικοποιήσεων  -  εκποιήσεων  - τεμαχισμού των Δημόσιων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, όπως της αμυντικής βιομηχανίας και των ναυπηγείων. Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας και των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
·         Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των ΚΑΡΤΕΛ. Μείωση των τιμών κι όχι μείωση των μισθών και των συντάξεων.
·         Να μπει οριστικό τέλος στις  πολιτικές φορομπηχτικής επιδρομής κατά των μικρομεσαίων, συγκαλυμμένης  προστασίας  των  φοροκλεπτών  και  των  μεγαλοφειλετών,  εκχώρησης  του  δημόσιου  πλούτου  σε πανίσχυρους εγχώριους και διεθνείς ομίλους, πολιτικές δραματικής υποβάθμισης της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών, πολιτικές βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων
·         Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
·         Κατάργηση των διατάξεων αποψίλωσης των δημοσίων υπηρεσιών από εργατικό δυναμικό (διαθεσιμότητα – κινητικότητα – απολύσεις).
·         Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάση της φορολογικής επιδρομής.
·         Αποτελεσματική προστασία της μητρότητας και της οικογένειας, ενίσχυση των δημόσιων υποστηρικτικών δομών για τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων και των ατόμων με αναπηρία.
·         Παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας των εργατικών οικογενειών, για όσο χρόνο διαρκεί η κρίση, οι μνημονιακές δεσμεύσεις – πολιτικές και οι επιπτώσεις τους στα εισοδήματα των εργαζομένων.
 
Η απεργία θα ξεκινήσει την Τρίτη 08 Απριλίου στις 10 το βράδυ και θα τελειώσει την Τετάρτη 09 Απριλίου στις 10 το βράδυ.

Απεργία της 06.11.2013


Pasted Graphic 3

Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Μήλου, Εργαζομένων Δήμου Μήλου, Α΄ΕΛΜΕ

Pasted Graphic
Το Εργατικό Κέντρο Μήλου, o Σύλλογος Εργαζομένων O.T.A Μήλου και η Α΄ ΕΛΜΕ ( Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) Κυκλάδων καταδικάζουν με τον πιο απερίφραστο τρόπο τη νέα επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στον κόσμο της εργασίας. Δηλώνουν τη θέληση τους να αγωνιστούν με τις δυνάμεις τους στη Μήλο ενάντια στην προσπάθεια επιβολής  εργασιακής βαρβαρότητας και συνολικής ναρκοθέτησης των θεμελίων του κοινωνικού οικοδομήματος στην Ελλάδα.

Ειδικότερα με το σχέδιο νόμου που κατατίθεται στη Βουλή για ψήφιση τίθενται σε διαθεσιμότητα 12.500 εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα μεταξύ των οποίων 2.500 εκπαιδευτικοί όπως και χιλιάδες σχολικοί φύλακες και δημοτικοί αστυνομικοί. Χιλιάδες ανθρώπων που καταστρέφονται οι ζωές τους, όπως και των εκατοντάδων χιλιάδων που έχουν προηγηθεί. Προστίθενται στα ατέλειωτα νούμερα της ανεργίας, που ενάντια στον υποτιθέμενο αγώνα της κυβέρνησης και των διάφορων «επενδυτών» στην Ελλάδα είναι τα μοναδικά νούμερα που έχουν διαρκή «ανάπτυξη» στον τόπο μας. Είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ και δεν θα γίνουμε ΑΡΙΘΜΟΙ! Εάν τους ενδιαφέρουν τα νούμερα γιατί δεν απαντούν στο ερώτημα : Πώς γίνεται τα 288 δισ ευρώ που ήταν το χρέος της χώρας, πριν τα μνημόνια και τη δημοσιονομική προσαρμογή, να έγιναν ήδη 321 δισ, ενώ προηγήθηκε  το PSI (κούρεμα) κατά 107 δισ. ευρώ και οι δαπάνες του κράτους περιορίστηκαν κατά 60 και πλέον δισ ευρώ;

Τολμούν οι γελοίοι εκφραστές αυτής της πολιτικής και οι χρυσοπληρωμένοι δημοσιογράφοι τους να λένε πως αυτά γίνονται για την ανάπτυξη, για ένα καλύτερο αύριο του τόπου μας. Χύνουν τώρα κροκοδείλια δάκρυα για τις στρατιές ανέργων του ιδιωτικού τομέα αυτοί που  με τις πολιτικές τους τις δημιούργησαν. Τολμούν να λένε πως θα φτιάξουν έναν πιο λειτουργικό και σωστό για τους πολίτες δημόσιο τομέα αυτοί που τον συγκρότησαν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, αυτοί που ξεπουλάνε σήμερα, χωρίς ντροπή, κάθε δημόσιο αγαθό και περιουσία. Υπερασπιζόμαστε την προάσπιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που η κυβέρνηση κατ΄ εντολή των δανειστών και των εργολάβων θέλει να λεηλατήσει, αναλαμβάνοντας υπηρεσίες, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων. Οι εργολάβοι, ιδιοκτήτες Μ.Μ.Ε., μανιωδώς θέλουν να τους εκχωρηθεί η συγκεκριμένη αρμοδιότητα για να θησαυρίσουν οι ίδιοι σε βάρος των πολιτών.

Γι’ αυτά τα δημόσια αγαθά αλλά και για τις ίδιες τις ζωές μας που καταστρέφονται αγωνιζόμαστε σήμερα μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους στην Ελλάδα. Δεν νοείται σήμερα κανένας διαχωρισμός ανάμεσα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Αυτό που μας αφορά όλους είναι το γκρίζο τοπίο της εργασιακής ανασφάλειας, η αμφισβήτηση και κατάργηση  των στοιχειωδέστερων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, που χωρίς αυτά δεν υπάρχει η έννοια της δημοκρατίας. Μας αφορά όλους η πραγματικότητα της μερικής, απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας, η πραγματικότητα της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.    

Μια από τις προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης είναι και η κατάργηση του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ). Επειδή λένε παρέχεται αυτή η εκπαίδευση και στα ΙΕΚ, τους ιδιώτες δηλαδή,  τους οποίους εξυπηρετεί αυτή η απόφαση. Ανατρέπουν έτσι την εκπαίδευση των μαθητών που ακολουθούσαν αυτό τον τομέα στα ΕΠΑΛ και οδηγούν χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία. Ανάμεσα τους η εξαιρετική εκπαιδευτικός Σπυριδούλα Εικοσιπεντάκη από το ΕΠΑΛ Μήλου.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Μήλου να συμμετέχουν στην πανεργατική απεργία της Τρίτης 16/7. Καλούμε επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μήλου να εκδηλώσει την συμπαράσταση του με κάθε πρόσφορο μέσο στον αγώνα των εργαζόμενων για την αντιμετώπιση αυτής της βαρβαρότητας. Απέναντί της οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για την προάσπιση της ατομικής και συλλογικής μας αξιοπρέπειας. Σε αυτό τον αγώνα που δεν ξεκίνησε χτες και δεν τελειώνει αύριο δεν περισσεύει κανείς. Είναι ο αγώνας για τις ζωές μας !    
      

Ανακοίνωση για απεργία της 16.07.2013

Pasted Graphic 1
Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση συνεχίζει να πετά στον Καιάδα τους εργαζόμενους με διαδικασίες εξπρές και με νέα μνημόνια που τα βαπτίζει πολυνομοσχέδια.
Οι νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εργασιακά, οι διαθεσιμότητες, η κινητικότητα και εν τέλει οι απολύσεις, η ανεργία που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, οι συνεχείς επιστρατεύσεις, τα νέα χαράτσια που προωθούνται με το νέο φορολογικό, τα συνεχιζόμενα λουκέτα στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ο νέος μηχανισμός υπονόμευσης της συλλογικής διαπραγμάτευσης και όλα όσα έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και έχουν στερήσει βασικά δημοκρατικά δικαιώματά τους, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα.
Ας  καταλάβουν επιτέλους, κυβέρνηση και τρόικα, ότι οι εργαζόμενοι «Είμαστε άνθρωποι και δε θα γίνουμε αριθμοί».
Οι εργαζόμενοι μπορεί να μην έχουν πλέον κανένα περιθώριο οικονομικής αντοχής. Έχουν όμως τη δύναμη να ακυρώσουν αυτές τις απαράδεκτες αντεργατικές πολιτικές και θα το αποδείξουν. Ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα ενταθεί.
Το Εργατικό Κέντρο Μήλου καλεί όλους τους εργαζόμενους, σε μαζική συμμετοχή στην απεργία που κύρηξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 16η Ιουλίου 2013.
Η απεργία θα ξεκινήσει την Δευτέρα 15.07.2013 στις 10 το βράδυ και θα τελειώσει την Τρίτη 16.07.2013 στις 10 το βράδυ.

Ανακοίνωση για απεργία της 13.06.2013

Pasted Graphic
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚE Μήλου καταγγέλλει την συγκυβέρνηση η οποία  με την πρακτική των  πράξεων νομοθετικού περιεχομένου υλοποιεί τις αντεργατικές αντιλαϊκές αποφάσεις. Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου οπλίζει τους υπουργούς να προχωρήσουν άμεσα σε κλείσιμο οργανισμών και άλλων επιχειρήσεων δημοσίου συμφέροντος.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να σταθούν απέναντι.  Καλούμε όλα  τα σωματεία μέλη του ΕΚΕ Μήλου να συμμετέχουν στην 24ωρη γενική Απεργία  αύριο Πέμπτη 13/06/2013, απαιτώντας την συνέχιση της λειτουργίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης (ΕΡΤ).

Το ΕΚΕ Μήλου στέκεται αλληλέγγυο στο πλευρό των 2.656 συναδέλφων και μαζί τους, αγωνίζεται μαζί τους  για την ανατροπή αυτής της εγκληματικής απόφασης, αφού η ΕΡΤ είναι δημόσιο αγαθό και ανήκει σε όλο το λαό.

Να σταματήσει η παράδοση της  ενημέρωσης, που είναι κοινωνικό αγαθό, στους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ.
Απαιτούμε από την Συγκυβέρνηση να αποσύρει άμεσα την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Πρωτομαγιά 2013

Pasted Graphic
H ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία την Μ.Τετάρτη 1η Μάη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται από κοινού με τα Εργ.Κέντρα ,τις Ομοσπονδίες και τα Ν.Τμήματα της ΑΔΕΔΥ σε όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του Εργ.Κέντρου Αθήνας θα γίνει στις 11:00 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Στην 24ωρη απεργία την 1η Μάη μετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς με τέτοιο τρόπο όμως, ώστε να διευκολυνθούν οι διαδηλωτές να μετάσχουν στο συλλαλητήριο.
Η αντιμετώπιση του εφιαλτικού προβλήματος της ανεργίας, η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, η αποκατάσταση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου που βίαια και αντισυνταγματικά κατήργησαν τα μνημόνια με την ανοχή και την ευθύνη των Κυβερνήσεων, καθώς και ο τερματισμός της λιτότητας, της φοροεπιδρομής, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας θα βρεθούν στο επίκεντρο της πρωτομαγιάτικης απεργίας.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι θα διατρανώσουν για ακόμη μία φορά την αντίθεσή τους στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζουν η Κυβέρνηση και η Τρόικα και οι οποίες οδηγούν την κοινωνία στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Η ΓΣΕΕ θα συνεχίσει τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις έως ότου μπει οριστικό τέλος στα μνημόνια, στις πολιτικές λιτότητας και στις εκβιαστικές απαιτήσεις των Ευρωπαίων ισχυρών, που εξαθλιώνουν λαούς και κοινωνίες.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ Όλοι µαζί µπορούµε να ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

24ώρη Πανελλαδική απεργία στο εμπόριο

Η άκριτη, κερδοσκοπική και χωρίς κανόνες απελευθέρωση
του εµπορίου καταστρέφει τον υγιή ανταγωνισµό και βλάπτει
καταναλωτές και εργαζόµενους.
Η κατάργηση της Κυριακής Αργίας και η επιχειρούµενη από
την κυβέρνηση θεσµοθέτηση της ελεύθερης λειτουργίας των
καταστηµάτων όλες τις Κυριακές του έτους, θα εντείνει την
ακρίβεια µε ότι αυτό συνεπάγεται για τις τσέπες των καταναλωτών,
θα εξαφανίσει τους µικροµεσαίους επιχειρηµατίες και θα οδηγήσει
σε απόγνωση χιλιάδες εργαζόµενους του κλάδου των
καταστηµάτων.
Οι καταναλωτές οι οποίοι δεν µπορούµε να είµαστε
αδιάφοροι σε όλα αυτά οφείλουµε να αντιδράσουµε!
Οι καταναλωτές είµαστε και εργαζόµενοι και δεν µπορούµε
να αδιαφορούµε για συνάδελφους µας που χάνουν τη δυνατότητα
ξεκούρασης, αλλά και την οικογενειακή ζωή και τον ελεύθερο
χρόνο τους.
Την Κυριακή 30/12/2012, ηµέρα Απεργίας των
εργαζόµενων στα καταστήµατα οι καταναλωτές της Αθήνας πρέπει
να τους συµπαρασταθούµε και να ΜΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΓΟΡΕΣ τη
µέρα εκείνη.
∆ΕΝ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ, ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ.
ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΥΓΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ
ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ
ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!

Συλλογικοί Φορείς Μήλου

Pasted Graphic
Οι συλλογικοί φορείς της Μήλου που υπογράφουμε παρακάτω καλούμε όλους τους πολίτες της Μήλου σε έναν κοινό αγώνα ενάντια στα νέα μέτρα που επιβάλλει η υπερκυβέρνηση της Τρόικας στην Ελλάδα.
Υποχρέωση όλων μας ως πολίτες αυτού του τόπου είναι η αντίσταση απέναντι σε αυτά τα μέτρα που κλέβουν τις ζωές μας. Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, άνεργοι και επαγγελματίες όλων των κατηγοριών καλούμαστε να δώσουμε με ενότητα και αποφασιστικότητα την απάντηση μας .
Στη Μήλο ιδιαίτερα, εμείς οι συλλογικοί φορείς, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε αυτό τον αγώνα.. Πρέπει και εδώ στη Μήλο να αγωνιστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για να υπερασπίσουμε το δικαίωμα μας να ζούμε με αξιοπρέπεια .Η ανάγκη μας μάλιστα αυτή, εδώ στη Μήλο, γίνεται ακόμα πιο επιτακτική, αφού στερούν από το νησί μας βασικές δημόσιες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση μας.

 
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΜΑΣΤΕ
 
ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6&7 ΝΟΕΜΒΡΗ
 
 
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ
ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΗΛΟΥ

 

 

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε Κυκλάδων (Καθηγητές ), Εργατικό Κέντρο Μήλου, Σωματείο Συνταξιούχων Μήλου, Σύλλογος Εργαζομένων στο Δήμο Μήλου, Σύνδεσμος Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Μήλου, Σωματείο Ξενοδόχων Μήλου, Σωματείο Τουριστικών Επιχειρήσεων, Σωματείο Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων δωματίων Μήλου.

Απεργία 06+07.11.2012

Pasted Graphic
Το  Εργατικό  Κέντρο  Μήλου  καλεί  τα  Σωµατεία  Μέλη  του  και  όλους  τους  εργαζόµενους  να απεργήσουν  και  να  δώσουν  δυναµικό  παρόν στην  48ωρη  ΑΠΕΡΓΙΑ  της  ΓΣΕΕ  –  Α∆Ε∆Υ,  στις 06.11.2012 και 07.11.2012.
 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ & ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ:
 

·  ΝΑ ΜΗ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ,
·  ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ,
·  ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,
·  ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΜΑΣ
·  ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ MEDIA».
 
Ο Λ Ο Ι   Μ Α Ζ Ι   Μ Π Ο Ρ Ο Υ Μ Ε ! ! ! 
Κ Α Ν Ε Ν Α Σ   Μ Ο Ν Ο Σ   Τ Ο Υ ! ! ! 
 
Η απεργία ξεκινάει την Δευτέρα 05.11.2012 στις 10 μμ και τελειώνει την Τετάρτη 07.11.2012 στις 10 μμ.
 

Απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

2012_09_26_afisa_a_ath_min
Τo ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΗΛΟΥ συμμετέχει στην Πανελλαδική απεργία της 26.09.2012, όχι γιατί έχει πρόβλημα με τους εργοδότες που δραστηριοποιούνται στην Μήλο, αλλά γιατί ΘΙΓΕΤΑΙ Η ΙΔΙΑ ΜΑΣ Η ΖΩΗ.

Μπροστά στις δυσμενείς εξελίξεις όπως διαμορφώνονται μετά τις νέες προκλητικές απαιτήσεις των Τροϊκανών για ισοπεδωτικές παρεμβάσεις στα εργασιακά και στα ασφαλιστικά ζητήματα, σε σημερινή συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ αποφάσισε να πραγματοποιήσει:
24ωρη Γενική Απεργία μαζί με την ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 και συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Πεδίο του Άρεως.
Προειδοποιούμε την Κυβέρνηση να μη αποτολμήσει να κάνει πράξη τις απαράδεκτες απαιτήσεις των δανειστών.
Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την κυβερνητική παρέμβαση για νομοθετική ρύθμιση των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων στον ιδιωτικό τομέα, την κατάργηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, τις προθέσεις κατ΄ εντολή των δανειστών για μείωση των αποζημιώσεων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, κατάργηση στην ουσία κάθε εργατικού δικαιώματος που έχει απομείνει.
Απαιτούμε και θα αγωνιστούμε να μη συνεχιστεί η πολιτική εξαθλίωσης που έχει συνθλίψει την ελληνική κοινωνία, έχει οδηγήσει σε δραματική αύξηση της ανεργίας και σπρώχνει σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση και αδιέξοδα την ελληνική οικονομία.
Όσο οι δανειστές εμμένουν στην εφαρμογή αδιέξοδων πολιτικών και η κυβέρνηση αποδέχεται την εξαθλίωση μισθωτών και συνταξιούχων, τόσο θα εντείνεται ο αγώνας των συνδικάτων.
Η στοχοποίηση αποκλειστικά του κόσμου της μισθωτής εργασίας και των συνταξιούχων πρέπει να λάβει οριστικό τέλος. Αυτό είναι απαίτηση ολόκληρης της κοινωνίας.
Η ΓΣΕΕ θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει τον αγώνα για την ακύρωση των καταστροφικών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών των μνημονίων με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις και άλλες δράσεις στο προσεχές διάστημα και ενόψει τα αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα να συζητηθούν και να ψηφισθούν στο Κοινοβούλιο.

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου για την απεργία

Tο  Εργατικό  Κέντρο  Μήλου  καλεί  τα  Σωµατεία  Μέλη  του  και  όλους  τους  εργαζόµενους  να απεργήσουν  και  να  δώσουν  δυναµικό  παρόν  στην  48ωρη  ΑΠΕΡΓΙΑ  της  ΓΣΕΕ  –  Α∆Ε∆Υ,  10/02/2012 και 11/02/2012.

Απεργούµε:
•    Για να ανατρέψουµε το νέο Μνημόνιο, που οδηγούν όλους τους εργαζόµενους
στην εξαθλίωση.
•    Για  να  τους  απαντήσουµε  ότι  τα  δικαιώµατά  µας  δεν  τους  ανήκουν  και  δεν
νοµιµοποιούνται να τα ξεπουλήσουν.
•    Να τους δώσουµε να καταλάβουν ότι δεν θέλουµε να µας σώσουν.
•    Να  αποτρέψουμε τους εργοδότες να εφαρμόσουν τα νέα μέτρα, από την στιγμή που το νέο μνημόνιο επιτρέπει αλλά δεν επιβάλλει την μείωση των αποδοχών.

Μπορούµε να δώσουµε ένα τέλος στην αδιέξοδη πολιτική τους.

Μπορούµε να τους δείξουµε ότι δεν φοβόµαστε και δεν υποκύπτουµε στους εκβιασµούς τους.

∆ Ε Ν   Υ Π Α Ρ Χ Ε Ι   Π Ι Α   Κ Α Μ Ι Α   ∆ Ι Κ Α Ι Ο Λ Ο Γ Ι Α   Γ Ι Α   Α Π Ο Χ Η   Η   Α Ν Ο Χ Η ! 

Ο Λ Ο Ι   ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ για ενημέρωση
Τ η ν   Π Α Ρ Α Σ Κ Ε Υ Η ,   1 0 / 2 / 2 0 1 2
Τ ο   Σ Α Β Β Α Τ Ο ,   1 1 / 2 / 2 0 1 2

Ο Λ Ο Ι   Μ Α Ζ Ι   Μ Π Ο Ρ Ο Υ Μ Ε ! ! ! 
Κ Α Ν Ε Ν Α Σ   Μ Ο Ν Ο Σ   Τ Ο Υ ! ! ! 
Η απεργία ξεκινάει σήμερα στις 10 μμ και τελειώνει το Σάββατο 11.02.2012 στις 10 το βράδυ.

Δείτε το βίντεο για την απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας
http://www.youtube.com/watch?v=hs8XEMRibb4&feature=youtu.be

48ωρη Γενική Απεργία - 10 και 11 Φεβρουαρίου - Συμμετέχει το ΕΚ Μήλου

Σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ σε αντίδραση του πακέτου μέτρων του νέου Μνημονίου αποφάσισε τα εξής: 1. 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ για την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/2 και ΣΑΒΒΑΤΟ 11/2/2012 με αντίστοιχες απεργιακές συγκεντρώσεις στις 11:00 πμ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ. 2. ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την ΚΥΡΙΑΚΗ 12/2/2012 και ώρα 17:00 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ 3. Τα εργατικά κέντρα και οι ομοσπονδίες μέλη στην Περιφέρεια θα διοργανώσουν ανάλογες αγωνιστικές εκδηλώσεις με κυρίαρχο τα συλλαλητήρια την ΚΥΡΙΑΚΗ 12/2/2012. 4. Στις αρχές της εβδομάδας θα συνεδριάσουν τα όργανα της Συνομοσπονδίας (Διοίκηση, Ε. Επιτροπή, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα) για να αποφασίσουν την εξέλιξη του αγώνα. 5. Η ΓΣΕΕ θα αντιπαλέψει με όλα τα μέσα (Συνδικαλιστικά, Πολιτικά και Νομικά) αυτά τα βάρβαρα, αντικοινωνικά και αντισυνταγματικά μέτρα στους φορείς της χώρας και της Ευρώπης. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά αυτό το «πλαίσιο – συμφωνίας» της φτωχοποίησης και χρεοκοπίας της κοινωνίας και της οικονομίας και απαιτούμε την καταψήφιση του ώστε να μην καταργηθούν όσα από τα ελάχιστα εργασιακά, οικονομικά, ασφαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα έχουν απομείνει και κυρίως ο θεσμός των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Απαιτείται αυτή την κρίσιμη ώρα που διακυβεύονται ΒΑΣΙΚΑ και ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ δικαιώματα μας η μέγιστη δυνατή ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ των δυνάμεων της εργασίας και της κοινωνίας ώστε να αποκρουσθεί αυτή η ΑΔΙΚΗ, ΒΑΡΒΑΡΗ, ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ συνταγή κοινωνικής χρεοκοπίας που εκβιαστικά και προκλητικά επιβάλλουν στη χώρα μας οι τοκογλύφοι δανειστές της Τρόϊκα και δυστυχώς αποδέχεται και υλοποιεί η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν. Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία αρνούνται κατηγορηματικά να ΥΠΟΚΥΨΟΥΝ και θα συνεχίσουν αταλάντευτα και σταθερά τον ΑΓΩΝΑ και την ΠΑΛΗ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ στις Απεργίες και τα Συλλαλητήρια των Συνδικάτων.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ