Απεργία

Συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου Μήλου στην απεργία της 20.02.2013

Pasted Graphic 1
Συνάδελφοι, το ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων, η ΓΣΣΕ, κήρυξε απεργία
  • για την άμεση κατάργηση όλων των αποτυχημένων πολιτικών που έγιναν από τεχνοκράτες και πολιτικούς των δανειστών και εκτόξευσαν την ανεργία στο 27%, και οδηγούν τους μισθούς και τις συντάξεις σε επίπεδα φτώχειας και πείνας,
  • ενάντια στις επιτάξεις που καταργούν στην πράξη τον θεσμό της απεργίας,
  • ενάντια στην ποινικοποίηση και την φτωχοποίηση των απεργών.

Απαιτούμε,

  • υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
  • ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης όλων των πληγέντων από την αποτυχημένη πολιτική των μνημονίων.

Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Μήλου καλύπτει την απεργία, καλεί τα μέλη και μη μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων να συμμετάσχουν, και τους υπενθυμίζει ότι :

Η απεργία δεν στοχεύει σε όσους εργοδότες δραστηριοποιούνται στη Μήλο και δεν έχουν στραφεί ενάντια στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, αλλά στοχεύει στους εργοδότες και πολιτικούς των κυβερνήσεων που στρέφονται κατά των εργαζομένων αυξάνοντας την ανεργία και μειώνοντας τις αποδοχές, ενάντια στην πολιτική που βυθίζει τους εργαζόμενους σε φτώχεια και πείνα.

Καλούμε σε συμμετοχή στην απεργία και εκείνους τους εργαζόμενους που νοιώθουν ότι δεν θίγονται οι αποδοχές τους και δεν απειλούνται από την ανεργία, υπενθυμίζοντάς τους ότι η κρίση συνεχίζεται και αργά ή γρήγορα θα θίξει όλους τους εργαζόμενους.

Σας καλούμε σε συζήτηση – συνάντηση την Τρίτη 19.02.2013 στις 7μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου για να σας ενημερώσουμε για τις επαφές που είχαμε με εργοδότες του νησιού.

Η απεργία ξεκινάει την Τρίτη 19.02.2013 στις 10 μμ και τελειώνει την Τετάρτη 20.02.2013 στις 10 το βράδυ.

Απεργία 18.10.2012

2012_10_18_AFISA_a
Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΗΛΟΥ συμμετέχει στην Πανελλαδική απεργία της 18.10.2012, όχι γιατί έχει πρόβλημα με τους εργοδότες που δραστηριοποιούνται στην Μήλο, αλλά γιατί χάνεται το 8ώρο, το πενθήμερο και ότι άλλο είχαμε κερδίσει τόσα χρόνια.
Σας καλούμε σε συζήτηση – συνάντηση την Τετάρτη 17.10.2012 στις 8μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.
Η απεργία ξεκινάει την Τετάρτη 17.10.2012 στις 10 μμ και τελειώνει την Πέμπτη 18.10.2012 στις 10 το βράδυ.

Εξαγωρά ημερών απεργίας

Εξαγωρά ημερών απεργείας. Δείτε την σχετική εγκύκλιο από το ΙΚΑ εδώ