Εκδήλωση από τους επαγγελματικούς φορείς της Μήλου κατά των νέων μνημονιακών μέτρων.

Afisa_28_01
Εκδήλωση στην οποία θα συζητηθούν τα νέα μνημονιακά μέτρα και οι επιπτώσεις τους στη ζωή μας διοργανώνουν οι επαγγελματικοί φορείς της Μήλου την Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 6:00 μμ. στην αίθουσα του δημαρχείου Μήλου προσυπογράφοντας τα παρακάτω:
«Οι φορείς της Μήλου που υπογράφουμε εδώ δηλώνουμε τη θέληση μας να αγωνιστούμε ενάντια στις πολιτικές που κλέβουν τις ζωές μας. Παίρνουμε την πρωτοβουλία του συντονισμού της αγωνιστικής μας προσπάθειας στη Μήλο, ενώνουμε τις φωνές μας. Σας καλούμε σε εκδήλωση για το περιεχόμενο και τις επιπτώσεις του νέου μνημονιακού πακέτου μέτρων. Η τρόικα επανήλθε δριμύτερη, και σε συνεργασία με τους εγχώριους υποστηρικτές της επιβάλλει, για μια ακόμη φορά την καταστροφική πολιτική της.
Με το νέο πακέτο μέτρων: - Οδηγούνται σε αποδιάρθρωση ζωτικές υπηρεσίες του δημόσιου τομέα στο νησί μας, το Κέντρο Υγείας, η Εφορία κλπ. - Τα μεσαία και κατώτερα εισοδήματα, οι μισθοί και οι συντάξεις, θα μειωθούν ακόμη περισσότερο, και σε συνδυασμό με τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις το εισόδημα των περισσοτέρων θα φθάσει σε μειώσεις του 50% και του 60% σε σχέση με το 2009. - Την ίδια στιγμή, προβλέπει φορολογική ελάφρυνση για τα μεγάλα εισοδήματα, αφήνει στην ουσία αφορολόγητες τις μεγάλες περιουσίες, ευνοεί μια ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων από τις οποίες αρκετές μεταφέρουν ή σκοπεύουν να μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό. - Ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία που σχηματίστηκε με τους φόρους που πληρώνουμε επί δεκαετίες. - Εισάγει εξοντωτικούς φορολογικούς συντελεστές χωρίς αφορολόγητο για τους ελεύθερους επαγγελματίες. - Διαλύει οριστικά το θεσμό των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, βάζει την κυβέρνηση να νομοθετεί τον κατώτατο μισθό αντί να τον διαπραγματευόμαστε, καταργεί τριετίες, την πενθήμερη εργασία των 40 ωρών, καταργεί τους τελευταίους θεσμούς προστασίας των εργαζομένων. - Μειώνει το διαθέσιμο εισόδημα, βυθίζει την οικονομία στην ύφεση και καταδικάζει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε μαρασμό. - Υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο το περιβάλλον και τον πολιτισμό. - Υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο τις κοινωνικές παροχές, διαλύοντας τη δημόσια παιδεία και υγεία.
Όσοι θιγόμαστε από αυτήν την πολιτική, είμαστε η μεγάλη πλειονότητα του πληθυσμού, και δεν μπορούμε, ούτε πρόκειται να δεχθούμε μοιρολατρικά και ως δεδομένα τα νέα σκληρά μέτρα.
Για τους λόγους αυτούς, όσοι φορείς υπογράφουμε παρακάτω, σας καλούμε την 28η Οκτωβρίου στις 6:00 μμ στην αίθουσα του Δήμου Μήλου, για ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με τα μέτρα που αναγγέλθηκαν και για τις επιπτώσεις τους στην ζωή μας. Σας καλούμε να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στο νέο πακέτο μέτρων σαν ελάχιστη προσπάθεια αντίστασης στην συνεχιζόμενη οικονομική και κοινωνική καταστροφή της χώρας μας.

Υπογραφή (αλφαβητικά):
- Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων (Καθηγητές)
- Εργατικό Κέντρο Μήλου
- Σύλλογος Εργαζομένων στο Δήμο Μήλου
- Σύνδεσμος Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Μήλου
- Σωματείο Ενοικιαζόμενων Δωματίων
- Σωματείο Ξενοδόχων Μήλου
- Σωματείο Συνταξιούχων Μήλου
- Σωματείο Τουριστικών Επιχειρήσεων

Απεργία 18.10.2012

2012_10_18_AFISA_a
Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΗΛΟΥ συμμετέχει στην Πανελλαδική απεργία της 18.10.2012, όχι γιατί έχει πρόβλημα με τους εργοδότες που δραστηριοποιούνται στην Μήλο, αλλά γιατί χάνεται το 8ώρο, το πενθήμερο και ότι άλλο είχαμε κερδίσει τόσα χρόνια.
Σας καλούμε σε συζήτηση – συνάντηση την Τετάρτη 17.10.2012 στις 8μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.
Η απεργία ξεκινάει την Τετάρτη 17.10.2012 στις 10 μμ και τελειώνει την Πέμπτη 18.10.2012 στις 10 το βράδυ.

Επιστολή Απάντηση στο ΣΕΒ για την ΕΓΣΣΕ

images
Επιστολή απάντηση προς τον πρόεδρο του ΣΕΒ απέστειλε σήμερα Παρασκευή 5/10/2012 η ΓΣΕΕ.
Με την επιστολή επισημαίνονται οι ουσιαστικοί και πραγματικοί λόγοι(για τους οποίους μέχρι πρόσφατα συμφωνούσε και ο ΣΕΒ) και για τους οποίους πρέπει και επιβάλλεται στην παρούσα συγκυρία όσο ποτέ άλλοτε η συζήτηση και η υπογραφή Εθνικής Σύμβασης μεταξύ των κοινωνικών φορέων.

Επισυνάπτεται η επιστολή
 
Προς
τον Πρόεδρο του ΣΕΒ, κ. Δ. Δασκαλόπουλο
Κοινοποίηση:
Πρόεδρο ΓΣΕΒΕΕ, κ. Δ. Ασημακόπουλο
Πρόεδρο ΕΣΕΕ, κ. Β. Κορκίδη
 
Κύριε Πρόεδρε,
Με e-mail του κ. Χ. Κυριαζή αρνηθήκατε την Πρόσκληση της Γ.Σ.Ε.Ε. για συνάντηση την Πέμπτη 4-10, προκειμένου να συζητήσουμε, να επικαιροποιήσουμε και εν τέλει να συμφωνήσουμε και να ΣΥΜΒΑΣΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ όλα όσα περιλαμβάνονται στην από 3-2-2012 Κοινή Επιστολή Γ.Σ.Ε.Ε. και ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ προς τον Πρωθυπουργό.
Με επανειλημμένες δηλώσεις σας έχετε ισχυρισθεί ότι ο ΣΕΒ έχει έμπρακτα αποδείξει, όλα αυτά τα χρόνια, την προσήλωσή του στο θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ, ότι έχει πρωτοστατήσει στον αγώνα για να μην καταργηθεί ο 13
ος και ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα και ότι έχετε με στοιχεία τεκμηριώσει στην Τρόικα την άποψη ότι το κύριο πρόβλημα της ιδιωτικής οικονομίας δεν είναι το μισθολογικό.
Στην παρούσα φάση αρνείσθε την Πρόσκληση της Γ.Σ.Ε.Ε. για διάλογο μεταξύ των κοινωνικών εταίρων για θέματα που αποτελούν τον πυρήνα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Αντίθετα, επιλέγετε την ευθυγράμμισή σας με τη μνημονιακή «υποχρέωση» της Κυβέρνησης για τριμερή διάλογο, με τη συμμετοχή δηλαδή και του Κράτους, προκειμένου να αλλάξει ο τρόπος προσδιορισμού των μισθολογικών θεμάτων της Εθνικής Σύμβασης (δηλαδή κατάργηση των ελεύθερων διαπραγματεύσεων), την οποία επιχείρησε το Υπουργείο να φέρει στην ευρύτερη ατζέντα του τριμερούς κοινωνικού διαλόγου. Αποδοχή «διαλόγου» για το θέμα αυτό θα ισοδυναμούσε με αυτοχειρία.
Έχουμε επανειλημμένα καταστήσει σαφέστατο προς κάθε κατεύθυνση ότι αρνούμαστε να συζητήσουμε αλλαγή του συστήματος καθορισμού των κατώτατων αμοιβών ασφαλείας έξω από το ισχύον πλαίσιο της Εθνικής Σύμβασης. Αρνούμαστε όλα τα εναλλακτικά σενάρια για τον καθορισμό τους από ανεξάρτητη αρχή, ειδικούς εμπειρογνώμονες, κρατικούς υπαλλήλους κλπ.
Τα περί συναντίληψης για τη χρησιμότητα εμπλοκής ευθέως του Κράτους στον σκληρό πυρήνα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας τα
θεωρούμε προφάσεις εν αμαρτίαις και δικαιολογίες για τη φαινόμενη υπαναχώρηση του ΣΕΒ από την πάγια θέση για ανάγκη διαλόγου των κοινωνικών εταίρων και οριστικού απογαλακτισμού από τον κρατικό παρεμβατισμό, που επανέρχεται ακάθεκτος με τις επιταγές της Τρόικας και τις συστηματικά αυξανόμενες απαιτήσεις της, οι οποίες νομοτελειακά οδηγούν στην εξόντωση των εργαζομένων και των ελληνικών επιχειρήσεων.

Για τη Γ.Σ.Ε.Ε.
 

Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός γραμματέας
Γιάννης Παναγόπουλος

Νικόλαος Κιουτσούκης