Πρωτομαγιά 2013

Pasted Graphic
H ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία την Μ.Τετάρτη 1η Μάη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται από κοινού με τα Εργ.Κέντρα ,τις Ομοσπονδίες και τα Ν.Τμήματα της ΑΔΕΔΥ σε όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του Εργ.Κέντρου Αθήνας θα γίνει στις 11:00 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Στην 24ωρη απεργία την 1η Μάη μετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς με τέτοιο τρόπο όμως, ώστε να διευκολυνθούν οι διαδηλωτές να μετάσχουν στο συλλαλητήριο.
Η αντιμετώπιση του εφιαλτικού προβλήματος της ανεργίας, η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, η αποκατάσταση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου που βίαια και αντισυνταγματικά κατήργησαν τα μνημόνια με την ανοχή και την ευθύνη των Κυβερνήσεων, καθώς και ο τερματισμός της λιτότητας, της φοροεπιδρομής, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας θα βρεθούν στο επίκεντρο της πρωτομαγιάτικης απεργίας.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι θα διατρανώσουν για ακόμη μία φορά την αντίθεσή τους στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζουν η Κυβέρνηση και η Τρόικα και οι οποίες οδηγούν την κοινωνία στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Η ΓΣΕΕ θα συνεχίσει τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις έως ότου μπει οριστικό τέλος στα μνημόνια, στις πολιτικές λιτότητας και στις εκβιαστικές απαιτήσεις των Ευρωπαίων ισχυρών, που εξαθλιώνουν λαούς και κοινωνίες.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ Όλοι µαζί µπορούµε να ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Τηλεφωνική γραμμή για γυναίκες από την ΓΣΕΕ

GSEE

Η γραμμή 801-110-1900 απευθύνεται στις γυναίκες
Είναι πανελλαδικής εμβέλειας, λειτουργεί καθημερινά από τις 8:00 έως τις 19:00 στο πλαίσιο της λειτουργίας της Κεντρικής Δομής Ισότητας της Γ.Σ.Ε.Ε. και παράλληλα υποστηρίζεται από το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων (Κ.Π.Ε.Α.).
Η τηλεφωνική γραμμή παρέχει έγκυρη και άμεση πληροφόρηση σε εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα και πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη συνδικαλιστικών δράσεων με σκοπό την, κατά το δυνατόν, έγκαιρη και αποτελεσματική προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Στελέχωση της ΔΕΗ Μήλου με προσωπικό

ΑΣΠ ΜΗΛΟΥ
To Εργατικό Κέντρο Μήλου εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην κλιμακούμενη, τα τελευταία χρόνια, αποδυνάμωση του ΑΣΠ Μήλου και των υποπρακτορείων Μήλου και Κιμώλου και σε οποιοδήποτε περαιτέρω επιχειρούμενο σχεδιασμό για την υποβάθμισή τους.

Το Εργατικό Κέντρο Μήλου λαμβάνοντας υπόψη ότι :

  ΖΗΤΑΕΙ

  Από τη διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. και του ΔΕΔΔΗΕ (θυγατρική της ΔΕΗ Α.Ε.), αφενός να αναθεωρήσει οποιονδήποτε σχεδιασμό που ενδεχόμενα περιλαμβάνει την υποβάθμιση του ΑΣΠ Μήλου και των υποπρακτορείων Μήλου και Κιμώλου και αφετέρου να ενεργήσει άμεσα και έμπρακτα για τη στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό προκειμένου να παρέχουν στο μέγιστο βαθμό, την εξασφάλιση παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στους κατοίκους των νησιών μας.

  Άρνηση της S&B να δώσει το οργανόγραμμα στο Εργατικό Κέντρο

  Οργανόγραμμα
  Αρνείται η S&B να δώσει το οργανόγραμμα των εγκαταστάσεων στην Μήλο στο Εργατικό Κέντρο. Δείτε το αίτημα και την απάντηση της εταιρείας από εδώ

  Διάρκεια ισχύος της ΕΓΣΣΕ 2010-2012 και η υποχρέωση καταβολής του επιδόματος γάμου

  Pasted Graphic 1
  Η ΓΣΕΕ μετά την είδηση που αναμεταδόθηκε σχετικά με την υποτιθέμενη λήξη στις 31/3/2013 της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας διευκρινίζει με εγκύκλιο της Νομικής της Υπηρεσίας ότι η ΕΓΣΣΕ, που έληξε αναγκαστικά στις 14/2/2013, σύμφωνα με την ΠΥΣ 6/2012, διανύει ήδη το στάδιο της τρίμηνης παράτασης της και κατά συνέπεια το προβλεπόμενο από αυτήν επίδομα γάμου καθώς και οι υπόλοιποι κανονιστικοί όροι ισχύουν τουλάχιστον έως τις 15/5/2013.

  Προειδοποιούμε τους εργοδότες να μην αποτολμήσουν την περικοπή του επιδόματος γάμου και την περαιτέρω μείωση μέσω του επιδόματος γάμου των αποδοχών των εργαζόμενων γιατί θα πυροδοτήσουν ανεξέλεγκτες αντιδράσεις.
  Ταυτόχρονα η Συνομοσπονδία κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και πιέζει στην κατεύθυνση υπογραφής νέας ΕΓΣΣΕ η οποία θα προβλέπει την απρόσκοπτη συνέχιση καταβολής του επιδόματος γάμου και της εκπλήρωσης του συνόλου των ειδικών κανονιστικών όρων και μετά τη λήξη της τρίμηνης παράτασης.
  Είναι αυτονόητο ότι η Συνομοσπονδία συνεχίζει και τον δικαστικό αγώνα για την ακύρωση της ΠΥΣ 6/2012. Ήδη, εκκρεμεί η έκδοση της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας στο οποίο έχει προσφύγει η ΓΣΕΕ προσβάλλοντας τον προφανή αντισυνταγματικό της χαρακτήρα.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

   Σας επισυνάπτουμε την εγκύκλιο της Νομικής Υπηρεσίας της ΓΣΕΕ με την οποία τεκμηριώνεται η θέση της Συνομοσπονδίας pdf